Magyar siker a brit palotában

Főoldal / blog / Magyar siker a brit palotában

Az egyik legnívósabb startup esemény, a Pitch@Palace Global december 9-12-ig került megrendezésre Londonban a St. James’s Palotában. A rendezvényt a nyár folyamán idén első alkalommal egy nemzeti forduló előzte meg Budapesten, melyen II. Erzsébet királynő fia, a yorki herceg is tiszteletét tette. Ezt megelőzően a MyConcept alapítója is részt vett mentorként a Design Terminal szervező tevékenységének köszönhetően.

A világ több mint 50 országában tartottak előzetes fordulót – ezért is nagy öröm, hogy a magyar startupok közül három csapatot is érdemesnek találtak arra, hogy a nemzetközi mezőnyben megmérettessenek, egyebek mellett olyan országok képviselőivel, mint Kína, Ausztrália, Mexikó, Szingapúr és Anglia. „Komoly visszajelzés az a magyar startup élet számára, hogy a 23 döntőbe jutott ötlet közül három magyar csapaté volt – tehát jelentősen felülreprezentáltuk azt a részarányt, ami jut egy-egy országnak. Az külön öröm volt számomra, hogy egy percig sem éreztük azt, hogy van hova fejlődnünk, hanem kiváló prezentációkat láttunk – professzionális, elegáns és energikus kiállással a fiatal képviselőinktől. Nagy büszkeséggel töltött el, hogy a legszínvonalasabb előadások között említhetjük a magyar pitcheket” – mondta el Sziller Olivér.

Olivér többek között a Cogito csapatát is mentorálta, akik egy olyan közösségi platformot hoztak létre, amelyben a jelenlegi oktatási rendszer találkozhat a hallgatói igényekkel és a jövőbeli technológiák adta lehetőségekkel. Így tehát egy közösségi médiaként funkcionáló dokumentumszerkesztő, mely rendkívül gyors, egyszerű és hatékony kommunikációt tesz lehetővé a hallgatók és az oktatók között – ezzel varázsolva közösségi élménnyé az intézményi jellegű felsőoktatást. Céljuk, hogy fejlesztésük segítségével hatékonyabbá, és még sikeresebbé tegyék a felsőoktatást. Fejlesztésük nagy sikert aratott már az itthoni fordulón is – a Cogito nem csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel, de a közönségdíjat is bezsebelhette.

„Londonban nagyon hasznos kapcsolatokat tudtunk szerezni, és nagyszerű érzés volt azt tapasztalni, hogy a világ legkülönbözőbb pontjáról érkező visszajelzések mind egyöntetűen elismerték ötletünk szükségességét, és kiemelték az oktatás fontosságát” – mesélt élményeiről a fiatal csapat. A szerdán, december 12-én megrendezésre kerülő a pitch day keretében Majtán Máté foglalta össze két percben a csapat munkáját a nívós nemzetközi közönség előtt.

„Azt éreztük, hogy a közönségnek nagyon tetszett a rövid összefoglalónk. Sikerünket az is elősegítette, hogy még az esemény előtt megérkezett a Cogito egyik mentora, Olivér, aki meghallgatva a pitchet néhány lényeglátó gondolatot hozzá tudott még tenni a szövegünkhöz, és visszajelzései alapján tudtunk finomítani rajta a színpadra lépés előtt!”

A magyar csapatok ugyan díjat nem hoztak el Londonból, de A Cogitos fiúk arról számoltak be, hogy a pitch után több rangos pozícióban lévő vezető is jelezte a kapcsolatfelvételi szándékát, valamint a fejlesztésük iránt érdeklődő egyetemek is megkeresték őket. Így a kapcsolatépítés lehetőségei a lenyűgöző környezetben tartott fogadáson életre szóló élményt és előremutató lehetőségek tárházát jelentik mentoruk és csapatuk számára is.

2

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment

top1